30 Ocak 2015 Cuma

Gelin Damatlı Kart Yapılışı

Merhabalar Dostlar,
Yeni bir deneyimimle burdayım bu kez.
Elimin ipliği,boyası,kumaşıyla kağıt işine bulaştım bu kez.
Acemice bir çalışma oldu ama ben çok keyif aldım.
İlk kağıt çalışmam bu düğün kartının yapılış aşamalarını da sizlerle paylaşmak istedim.
Daha kaliteli malzeme ve biraz da hayal gücü ile daha güzel sonuçla da çıkarabilirsiniz sizler..

Gerekli malzemelerimiz:
- Siyah ve beyaz karton
- Sıvı yapıştırıcı
- Çift taraflı bant,yoksa yapıştırıcı
- Kurdele,dantel,boncuk gibi süsler
- Sim


Öncelikle şablonun çıktısını aldım. ben gelinliği 100gr lık fotokopi kağıdı kullanarak yaptım. Bu yüzden direk onun üzerine çıktı aldım Ama eğer karton kullanmak isterseniz şablonu kesip kartonun üzerine koyarak çizin ve kesin.




Siyah kartonu şablondaki oranlarda kestim. Fakat iki adet kare elde edebileceğim oranda kestim. Alt kısımlarında ve yanlarında içe kıvırabileceğim şekilde pay bıraktım ve bunları ovalleştirdim makasla.
Uzun kenarından siyah kartonu yapıştırdım.



Kestiğim gelinlik şablonuna önce yapıştırıcı ile bel kısmına kurdele yapıştırdım,sadece arka kısmına sürdüm yapıştırıcıyı.Üstündeki parçayı da yapıştırdıktan sonra , arka tarafına çift taraflı bantı yapıştırdım ve siyah kartondaki yerine yerleştirdim.





Damatlık içinde şablondaki sıraya göre önce beyaz parçayı sonra yaka parçasını ve son olarak papyonu yapıştırdım.

Gelinliğin istediğim kısımlarına yapıştırıcı sürüp simledim ve artan simi döküp kurumaya bıraktım.
Son olarak kenar kısma dantel ekledim ve damadın gömleğine silikon ile boncuklar yapıştırdım. Gelinliğe de boncuk yapıştırmıştım ama tutmadı düştü :) Ben de bir fiyonk yapıp silikon ile beline sabitledim.




Kuruduktan sonra elimi kartonun kat yerinden soktum ve içine bombeli dursun diye o an elime gelen bir kozalağı kodum :D Siz farklı birşey koyabilirsiniz tabi,içinde hacim vermesi kafi.

Bu kadar anlatması kısa yapması biraz uzun sürdü.
Deneyecek olanlara kolaylıklar diliyorum şimdiden..
Hayırlı Cumalar diliyorum..
Sevgiler...

27 Ocak 2015 Salı

Kalp Anahtarlık Nasıl Yapılır-Resimli anlatım

Merhabalar,
Tarifini internette görüp çok beğendiğim bir kalp anahtarlık yapılışını paylaşmak istiyorum sizlerle.
Hem yazılı hem şemalı hem de resimli bir anlatım olacak.

Gerekli malzemelerimiz:
-  Çeşitli renklerde iplik
-  Dekoratif düğme
-  Kurdele
-  İğne,iplik
-  Tığ
İsteyenler şemadan da yapabilirler.


1- Öncelikle 4 zincir çekip ilk zincir içerisine aşağıdaki sırayı yapıyoruz.

 3 üçlü trabzan, 4 ikili trabzan, 1 üçlü trabzan, 4 ikili trabzan,3 üçlü trabzan, 2 zincir çekip ilmek kaydırma ile bağlıyoruz.

2-  2 sıkiğne(zincirlerin içine), (aynı yere 3 ikili trabzan)*3 kere, 3 ikili trabzan,aynı yere 2 ikili trabzan,aynı yere(1 ikili trabzan,1 üçlü trabzan,1 ikili trabzan), 3 ikili trabzan,(aynı yere 3 ikili trabzan)*3 kere,1 sıkiğne,1 ilmek kaydırma.

3- 2 sıkiğne. aynı yere(1 sıkiğne,2 tekli trabzan),(aynı yere 2 ikili trabzan)*8 kere,5 ikili trabzan,aynı yere 2 ikili trabzan, aynı yere(1 ikili trabzan,1 üçlü trabzan,1 ikili trabzan),aynı yere 2 ikili trabzan,5 ikili trabzan,(aynı yere 2 ikili trabzan)*8 kere, aynı yere(2 tekli trabzan,1 sıkiğne),1 sıkiğne,1 ilmek kaydırma ve ipi zincirin içinden çekip kesiyoruz.

Resimlerde gösterdiğim gibi ipliği gizliyoruz.




Üstündeki ilme kaydırmaları yapmak için öncelikle tığımızı belirlediğimiz yere sokup ipi alttan çekerek resimlerdeki gibi ilmek kaydırma yapıyoruz.






Sonuncu kaydırmayı resimlerdeki gibi gizliyoruz. Bu tekniği bu tarz işlerde kullanmanızı tavsiye ediyorum. Ben öğrendiğim günden beri uyguluyorum :)






Bu şekilde oluşturduğumuz iki parçayı resimdeki gibi aynı ilmekleri bir araya gelecek şekilde hizalayın. Ben ucundan başladım, ama tavsiyem kalbin orta kısmından başlayın. Mor olan kalbi o şekilde yaptım daha çok içime sindi.




Ve zincir çekerek parçaları birleştiriyoruz. Kalbin orta kısmına geldiğimizde istediğimiz uzunlukta zincir çekip ilmek kaydırma ile bağlayıp devam ediyoruz.


Az bir boşluk kala içini doldurup kapatıyoruz ve yine ipliği gizlemek için yukarıda bahsettiğim yöntemi kullanıyoruz.

Başlangıç ipliğinin ucuyla düğüm atıp kalbin içine gizliyoruz.

Küçük çiçeği yapmak için;
3 zincir çekip ilk zincirin içini şu şekilde dolduruyoruz:
2 ikili trabzan,2 zincir,1 ilmek kaydırma, (2 zincir,2 ikili trabzan,2 zincir 1 ilmek kaydırma)* 4 kere


Son olarak çiçeğimizi ve düğmemizi dikiyoruz,çiçeğim üzerinden kurdeleyi geçirip fiyonk yapıyoruz.
Ve anahtarlığımız hazır..
İster kendiniz kullanın isterseniz hediye edin :)
Kolaylıklar diliyorum..
Sevgiler...



26 Ocak 2015 Pazartesi

YağlıBoya Eskitme İle Geridönüşüm Çalışması

Merhabalar..
Çok uzun süre çekinip deneyemediğim yağlı boya eskitme tekniği ile birkaç çalışma yapmıştım.
Sizin de gözünüz korkmasın diye yapılışını paylaşmak  istedim. 
Evde eski mobilya parçalarını boyayıp değerlendirmek için güzel bir çalışma oldu. 

Gerekli malzemeler:
- Ahşap obje
- Açık renk istediğimiz akrilik boya, ben taffy kullandım.
- Sentetik fırça ve kıl fırça
- Resim yağı,keten yağı veya kokusuz terebentin
- Yağlı boya (burnt umber,koyu kahve)
- Dekopaj tutkalı ve dekupaj resmi
- Parlak veya mat su bazlı vernik.

Öncelikle boyayacağımız objeyi güzelce zımparalıyoruz,pütürlerinden arındırıyoruz. Ve tozunu bir bezle temizledikten sonra iki veya 3 kat açık renk boyamızı sürüyoruz. Katlar arasında mutlaka kurumasını bekliyoruz.

Ve yağlı boya eskitmeye geçiyoruz. Bunun için kıl fırçamızın ucunu resim yağına (keten yağı veya terebentin artık elinizde hangisi varsa onlardan birini kullanabilirsiniz.Amaç boyayı inceltmek) değdirip yağlı boyayı fırçamıza alıyoruz fazlasını kağıt üzerine bırakıp objeye aynı yönde sürmeye başlıyoruz.



Tamamen kapanınca elimize yemiz bir bez alıyoruz ve açık renk olmasını istediğimiz kısımları temizliyoruz.Bezin kirli yüzeyini değiştirerek silmeye devam edin.Ben yapıştıracağım resimler belli olsun diye iyice açtım orta kısmı. Oldu da fazla açık oldu beğenmediniz Fırçayı elinize alıp tekrar boyayın,yağlı boyanın bu yönü çok hoşuma gitti benim :D Kuruması geç olduğundan istediğiniz kadar değişiklik yapabilirsiniz.


Kenarlara daha koyu bir esikitme havası vermek için bu kez fırçamızı resim yağına(keten yağı veya terebentine) değdirmeden direk boyayı alıyoruz.Yine fazlasını kağıt üzerine sürüp eskitmeye başlıyoruz. Fırçamızı objenin kenarından dışarıdan içeri doğru sürüyoruz. Görüntüyü yumuşatmak için üstünde boya olmayan fırçamızı veya yine temiz bir bezi kullanabiliriz. Çok yumuşadıysa tekrar fırça ile boya sürebiliriz. istediğiniz görüntüyü yakalayınca kurumaya bırakın. Resim yağı ile yapılan çalışmalar kısa sürede kuruyor, terebentin güç kuruyor. 



Kuruduktan sonra gelelim dekopaja. yazıcıdan aldığımız resimleri n  arkasına sentetik fırçamızla dekopaj tutkalı sürüyoruz,ve istediğimiz yere yapıştırıyoruz. Kuruduktan sonra tekrar resimlerin üzerine dekopaj tutkalını sürüyoruz .

Komple kuruduktan sonra ise mat veya parlak verniğimizi sürüp bitiriyoruz.

Ben bu mobilya parçalarından daha evvel 3 adet daha çalışmıştım. Farklı teknikler kullanatak yaptım 4onları da ama yağlı boya ile :) Peki bunları ne mi yapacağım. Bir tanesinin üzerine çiviler çaktırdım eşime ve iş yerimde kitaplık anahtarlarını astım. Çok kullanışlı oldu. Diğerlerine de uygun askı aparatlarını monte edip mutfak ve odalarda kullanmayı düşünüyorum ..

Yağlı boya eskitmeyi kendimce anlatmaya çalıştım umarım faydalı olmuştur..
Hepinize mutlu günler diliyorum..
Sevgiler...